Restverwerking

Geplaatst op: 30 jun 2020

De restjes van de catering zijn voor thuis, en de man is daar gelukkig meestal niet ontevreden over. Vandaag had ik wat gare kikkererwten over, zoete aardappels, wat prei, champignons, wortels, sereh, en gekookte rijst. In de tuin groeit de Thaise basilicum overdreven weelderig, dus hoe fijn is het dan om een thaise curry te maken.

Doordat ik ervaring heb, flans ik die wel op gevoel in elkaar met wat ik aan groenten heb. En daarvoor vind je op internet al zo veel recepten, daar heb ik niet veel aan toe te voegen. Het koekje dat erbij ligt is wellicht interessanter:

 

  • ongeveer 200 gram gare kikkererwten ( zou eventueel ook uit blik kunnen)
  • 3 kleine zoete aardappels
  • 3 eetlepels kikkererwtenmeel
  • 1 ei
  •  1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel kerrie massala (ik heb een mengsel uit Madras)
  • snufje chilipoeder naar smaak
  • 1/2 theelepeltje garam massala
  • grof zeezout
  • peper

Zoete aardappels gaar koken. Ui fruiten, knoflook in vijzel fijnwrijven met zout, toevoegen aan ui, evenals de specerijen. Zachtjes laten smoren. Kikkererwten met een vork fijn prakken, gare zoete aardappel erbij prakken, dan uimengsel en kikkererwtenmeel (of desnoods bloem) erdoor. Even afkoelen (anders zou het ei meteen stollen).

Proeven!
Naar smaak peper, zout, eventueel nog andere kruiden toevoegen. Dan het ei erdoor, je krijgt een dikke papperige massa. Olie of ghee in de koekenpan heet laten worden, met twee eetlepels of een ijsschep bolletjes van het mengsel in de hete olie leggen, beetje plat drukken met een vork, en rustig aan beide kanten bruin bakken. Lekker!

Wij hadden nog wat olie met knoflook en koriander staan, dat paste er goed bij. Maar ook een koel yoghurtsausje met knoflook en koriander zou lekker zijn. Of voor het ware gemak: kant en klare chilisaus?

Volgend NieuwsitemVegetarische BBQ

Vorig NieuwsitemVlierbloesemlimonade