Over de chef

van DiesCuisine vegetarische catering

Na 39 jaar bevlogen werken in de gezondheidszorg heeft “chef Dies” zich omgeschoold bij VIP Health and Nutrition tot vegetarisch kok. Haar enthousiasme voor het bereiden van eten dat niet alleen lekker en mooi is, maar ook nog gezond en duurzaam, groeit nog steeds. Er is zoveel mogelijk!

Het begon allemaal op een personeelsborrel in een gezondheidszorginstelling: er waren bitterballen, vlammetjes, plakjes worst, blokjes kaas… Veel medewerkers waren vroeg in de ochtend al met hun dienst begonnen en rammelden: de hapjes vlogen naar binnen. “Eigenlijk is dit raar”, dacht Dies, “we werken in de gezondheidszorg en schrokken zelf de ongezondste hapjes naar binnen. Hoe gaaf zou het zijn om hier voor mooie, lekkere en gezonde hapjes te zorgen?”

Een half jaar later zat zij bij VIP Health and Nutrition voor de professionele koksopleiding; een jaar lang koken en studeren, experimenteren en onderzoeken. Een pittige opleiding, maar ook een feest!

En nu is daar: DiesCuisine, vegetarische catering. Soms alleen, soms met collega’s verzorgt Dies smaakvolle maaltijden en hapjes en taarten in Gelderland, Overijssel, en als het voor een wat grotere groep is ook wel in Utrecht en Noord Holland of elders in het land. Met als motto: Voedend in alle opzichten!