Dadelsnoep

Geplaatst op: 30 aug 2020

Een prachtige doos vol zachte dadels kreeg ik. En omdat ik nog een klein snoepje bij een groot dessert wilde verzinnen, ging ik met de dadels aan de slag. Ontpitten, kleine stukje snijden, en in de keukenmachine, met wat gesmolten kokosolie (niet heet; de kokosolie moet maar net gesmolten zijn, dan verdeelt ‘ie zich het beste).  Bij de ene helft deed ik een beetje espressokoffie, bij de andere helft wat oranjebloesemwater en sinaasappelzest. Met oranjebloesemwater moet je ontzettend oppassen, teveel ervan is ronduit vies! Gebruik dus een mini theelepeltje en proef steeds goed.

Dat werden twee lekkere prutjes! Ik legde ze ieder op een stukje bakpapier, pakte ze in en vormde er (beetje gedoe) rechthoekige pakketjes van. Hup, de ijskast in. Na een paar uurtjes waren de pakketjes stevig genoeg om weer uitgepakt en in kleine stukjes gesneden te worden. De blokjes met espressokoffie rolde ik door geraspte kokos, de blokjes met sinaasappel door grof gemalen pistachenootjes.

Klaar! Zo heb je echt leuke snoepjes, en de grap is: je kunt op dit thema eindeloos varieren! Wat te denken van gember, walnoten, earl grey thee, citroen, granaatapelmelasse, ras el hanout? Geef je creativiteit ruimte en proef!

Volgend NieuwsitemMondgevoel

Vorig NieuwsitemRestverwerking