DiesCuisine vegetarische catering

voedend in alle opzichten

Hoe aantrekkelijk kan het zijn, zowel voor bedrijven als voor particulieren, om bij de organisatie van een bijeenkomst of een feest, de catering uit te besteden! Je bent verzekerd van bijzonder mooi en smaakvol eten, dat ook nog eens “goed valt”, doordat het bereid is met verse en gezonde ingrediënten.

Vers

DiesCuisine catering kiest voor:

  • Zoveel mogelijk biologische producten, niet alleen omdat de smaak vaak beter is, maar ook om de aarde niet verder uit te putten en om onnodige consumptie van gif-,  geur-, kleur- en smaakstoffen te vermijden.
  • Zoveel mogelijk verse ingrediënten en geen kant en klare kruidenmengsels, sauzen, halffabricaten. Natuurlijk heeft dit met de smaak te maken, maar ook om zelf in de hand te hebben hoeveel zout, suiker, vet en smaakstof in het eten gaat.
  • Kruiden uit eigen tuin, omdat het zo fijn is om altijd verse kruiden bij de hand te hebben en omdat zo ook de minder voor de hand liggende kruiden (zoals curry, pimpernel, rode tuinmelde, rode salie, bonenkruid, dragon, heilige basilicum) eenvoudig te gebruiken zijn.

Vegetarisch

DiesCuisine vegetarische catering kiest voor vegetarisch eten:

  • Om redenen van milieu en duurzaamheid; om 1 kilo dierlijk eiwit te produceren is gemiddeld 7 kilo plantaardig eiwit nodig (voor rundvlees zelfs 33 kg!), en zoals iedereen weet levert de intensieve veeteelt een belangrijke bijdrage aan de uitstoot van broeikasgassen. Bovendien zou het voedseltekort in de wereld substantieel afnemen, als er in westerse landen minder vlees geconsumeerd werd.
  • Om geen bijdrage te hoeven leveren aan dierenleed.
  • Om te laten zien en proeven dat vegetarisch eten geweldig feestelijk en smakelijk kan zijn! DiesCuisine wil wat dat betreft mensen graag inspireren.

 

Diversiteit

DiesCuisine vegetarische catering houdt van koken en bakken en dat zie je aan de gerechten die op tafel verschijnen; er is inspiratie gehaald uit andere landen en culturen, er wordt iets bijzonders geserveerd. Ontbijten mag natuurlijk met een boterham of een croissantje, maar kan ook met boekweitpannenkoekjes, gevuld met kokosyoghurt en vers fruit (om maar iets te noemen); van de lunch kun je een feestje maken met een mooie soep, kleurige salades en stapels gezond en knapperig beleg op je brood. Natuurlijk kun je bij de borrel een olijfje en wat noten serveren, of bitterballen, maar een schotel met z’atarkoekjes, half gedroogde gekruide tomaatjes en zoete aardappelchips met confit van uien kan ook! En dan hebben we het nog niet eens over het diner…

Maatwerk

De eerste vraag die DiesCuisine catering stelt aan een opdrachtgever is: ”Wat vind je lekker?” De samenstelling van het menu of de keuze voor de hapjes of taarten begint bij de smaak van de opdrachtgever. Wil je verrast worden door iets bijzonders? Of juist liever vertrouwde smaken? Pittig, of juist niet? Licht, of juist Bourgondisch? Iets extra’s voor de kinderen? Komen er gasten die glutenvrij, lactosevrij, suikervrij, zoutarm, etc eten? Vegan? Het kan allemaal.