Blog

nieuws en ideeën van Chef Dies

Mondgevoel

Geplaatst op: 15 feb 2022

Probeer eens een oude, koude bitterbal. Of patat van de vorige avond. Of oude chips…

In de zeventiger jaren van de vorige eeuw was het hip om sober, gezond en vegetarisch te eten. Avond aan avond zat je dan met een bord bruine rijst voor je neus, nu eens met… →

Dadelsnoep

Geplaatst op: 30 aug 2020

Een prachtige doos vol zachte dadels kreeg ik. En omdat ik nog een klein snoepje bij een groot dessert wilde verzinnen, ging ik met de dadels aan de slag. Ontpitten, kleine stukje snijden, en in de keukenmachine, met wat gesmolten kokosolie (niet heet; de kokosolie moet maar net gesmolten zijn, dan… →

Restverwerking

Geplaatst op: 30 jun 2020

De restjes van de catering zijn voor thuis, en de man is daar gelukkig meestal niet ontevreden over. Vandaag had ik wat gare kikkererwten over, zoete aardappels, wat prei, champignons, wortels, sereh, en gekookte rijst. In de tuin groeit de Thaise basilicum overdreven weelderig, dus hoe fijn is het dan… →

Vlierbloesemlimonade

Geplaatst op: 26 mei 2020

Toen mijn moeder 90 werd, gingen we met haar op bezoek bij haar eerste vriendje, met wie ze alweer enige jaren correspondeerde. Hij woonde met zijn vrouw in een paradijselijk landhuis in de Ardennen. Kathleen, de 91-jarige vrouw, serveerde pruimentaart en vlierbloesemlimonade. Wat een ontdekking was dat toen voor… →

Vegetarische BBQ

Geplaatst op: 16 jul 2019

Een vegetarische barbecue voor 11 mannen, wat een uitdagende opdracht! Vrijgezellenfeest, de bruidegom in spe is vegetarier, de rest niet. Maar ze gaan ervoor, en ze vragen om iets “anders dan anders”.

Dat kunnen ze krijgen!

Met een auto vol eten rijd ik het landgoed op …

Elf testosteronbommen komen me tegemoet…. →